Diensten

voor gemeentes:
gratis screening van uw Wmo beleid en uitvoering

In 2 tot maximaal 3 dagen bekijk ik uw Wmo beleid, de uitvoeringsprocessen, de inhoudelijke uitvoering en het effect van keuzes op uw kosten en begroting. Op basis van mijn analyse vertel ik u wat u kunt doen om effectief te bezuinigen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen quickwin maatregelen en maatregelen die in de loop van de tijd voor een betere kostenbeheersing zorgen rekening houdend met wat er op u af komt vanuit de landelijke politiek.

Waarom gratis?
Ik ben door mijn ervaring in diverse gemeentes overtuigd dat ik in bijna elke gemeente forse bezuinigingen kan realiseren zonder dat de burgers daar zwaar de dupe van worden. Hoe kan ik u daar beter van overtuigen dan het zowel cijfermatig als kwalitatief te laten zien. Het enige dat ik van u verwacht als beloning voor mijn werk is dat u mij een rol geeft in mogelijke acties die voortkomen uit mijn advies. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek

Succes:
Gemeente Oudeijsselstreek:  in een half jaar tijd 9 ton bezuinigd, daarna door aanpassing van beleid een structurele bezuiniging van 5 ton per jaar mogelijk gemaakt.
Gemeente Dongen:  1,5 ton bezuinigd structureel op basis no cure no pay.  Daarna 4 ton bezuinigd structureel door wijziging beleid en leiden van een herindicatieproject.
Gemeente Stein:  Op basis van door de gemeente ingevoerd beleid projectleiding op me genomen over een herindicatieproject waarmee naar verwachting 1 miljoen structureel bezuinigd gaat worden.
Gemeente Heeze: Screening uitgevoerd, eerste adviezen zijn al geimplementeerd, Binnenkort starten met een project.
Gemeente Bergen: Screening nagenoeg afgerond

Interimmanagement
Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanging van een teamleider Wmo? Wilt u de schakel tussen beleid en uitvoering verbeteren?  Wilt u de kwaliteit van het werk van uw wmo consulenten verhogen? Uw medewerkers als een echt team laten werken?  Ik kom u graag ondersteunen.

Beleidsadvies
Er veranderd veel in de Wmo en eromheen en dat vereist nog al wat van gemeentes. Naast de dagelijkse uitvoering moet voorbereid worden op komende transities zoals de functie begeleiding die overkomt uit de AWBZ.  Daarnaast zijn veel gemeentes bezig met “de kanteling”.  Deze manier van omgaan met de burgers van uw gemeente is een stuk ingewikkelder dan veel gemeentes beseffen en vereist het naast beleidswijzigingen ook de nodige implementatie voorbereidingen. Graag ondersteun ik u in deze processen met mijn kennis en ervaring.